Renovačná farba na kachličky: Obnovte si kúpeľňu bez výmeny obkladu

zdrojFreepik.com

Žiada sa vám zmeniť farbu obkladu v kúpeľni no kompletná výmena kachličiek sa vám zdá príliš nákladná a náročná? Vdýchnuť nový život obkladu v kúpeľni či v kuchyni je teraz rovnako jednoduché, ako vymaľovať steny v obývačke. Poslúži vám na to renovačná farba na kachličky.

Farba na Tikkurila Luja Ceramic farba na obkladačky je veľmi odolná voči vlhkosti a teplu, čo je dôležité pre miesta, ako je kúpeľňa alebo kuchyňa. Môže sa používať na opravu menších poškodení alebo škrabancov na povrchu kachličiek, ale slúži najmä na zmenu farby.

Je dostupná v širokej škále farieb, takže môžete zvoliť odtieň, ktorý sa najlepšie hodí k vášmu interiéru. Farba na obkladačky sa tónuje do požadovaného farebného odtieňa, podobne ako farby na steny.

Obklad v kúpeľni ako nový

Takže, výmena odkladu nie je potrebná ani vtedy, keď túžite po kúpeľni či kuchyni v úplne nových farbách. Pri použití farby na kachličky je však dôležité dodržiavať určité pokyny a postupy, aby ste dosiahli kvalitný a trvanlivý výsledok.

zdrojFreepik.com

Príprava povrchu (čistenie a odmastenie), správna a dôkladná príprava podkladu, nanesenie farby a dodržiavanie odporúčaných intervalov medzi nanesením jednotlivých vrstiev sú kľúčové pre úspešnú aplikáciu tejto farby.

Ako sa používa farba na kachličky?

Dobrou správou je, že renovačná farba na kachličky nepotrebuje žiadny základný náter. Renováciu obkladu za pomoci farby na kachličky do kúpeľne pripravíte jednoducho v nasledujúcich krokoch:

  1. Čistenie kachličiek a škár: V prvom rade odstráňte všetok starý silikón, vodný kameň, nečistoty, mastnotu, mydlové škvrny alebo iné znečistenia, ktoré by mohli ovplyvniť priľnutie farby. Postačia na to klasické prípravky na čistenie kúpeľne, prípadne odmasťovač. Pomôžte si octom, jedlou sódou – čímkoľvek, čím ste doma zvyknutí čistiť rôzne povrchy. Na odstránenie silikónu a uľahčenie práce doporučujem použiť odstraňovač silikónu a škrabku, s ktorou to pôjde oveľa jednoduchšie. Po čistení nechajte kachličky aj škáry úplne vyschnúť.
  2. Ak nechcete natierať celú plochu obkladu, použite maskovaciu pásku na chránenie okolitých oblastí, ako je kúpeľňový nábytok, okná alebo dvere. páskou pokryte aj škáry, ktoré budú inej farby.
  3. Nanášanie prvej vrstvy farby: Farbu naneste plsteným valčekom. Nanášajte ju v tenkých vrstvách. Môže byť potrebných viacero vrstiev, aby ste dosiahli požadovanú farbu a pokrytie.
  4. Sušenie: Po nanesení prvej vrstvy farby nechajte farbu vyschnúť po dobu 16 hodín.
  5. Naneste druhú vrstvu farby. Ak bude potrebná aj tretia vrstva, pred jej nanesením opäť nechajte farbu úplne vyschnúť.
  6. Odstráňte ochranné pásky.
  7. Aplikujte nový silikón na zabezpečenie tesnosti spojov a na prevenciu proti prenikaniu vody. Po stvrdnutí silikónu je vaše dielo hotové. Rovnakým spôsobom môžete obnoviť aj kachličky v kuchyni.

Po stvrdnutí silikónu je vaše dielo hotové. Rovnakým spôsobom môžete obnoviť aj kachličky v kuchyni.

zdrojFreepik.com

TIP: S pomocou farieb na obkladačky si môžete vytvoriť aj dvoj alebo viac-farebný vzorovaný obklad. Stačí vám šablóna, základná farba a kontrastujúca farba. Začnite základným náterom obkladačiek a po jeho zaschnutí za pomoci šablóny postupne maľujte jednu kachličku za druhou.

Použitie farby na keramické obklady Tikkurila Luja Ceramic Tiles nie je vôbec zložité. Vynovené obklady v kuchyni či v kúpeľmi môžete mať do niekoľkých dní. Navyše, pri farbení obkladov vzniká oveľa menej hluku a neporiadku, ako pri jeho kompletnej výmene. Preto renovačná farba stojí za vyskúšanie.

Farby laky Farlesk: eshop a predajňa s parkoviskom v Bratislave

Ponúkame kvalitné farby na steny, fasádu, drevo, kov alebo betón od známych výrobcov ako Chemolak, Dulux, Luxol, Primalex, Balakryl a mnohých ďalších. Viete, ako vybrať farbu na stenu? Mala by byť skvelou dekoráciou, ktorá vám bude robiť celý deň dobrú náladu, ale aj funkčným pomocníkom proti vlhkosti a plesniam. Obľúbený odtieň farby vám namiešame na mieru.

Objavte široký výber farieb na drevo. Ponúkame rôzne lazúry, laky a impregnačné nátery, ktoré vdýchnu drevu nový život a ochránia ho pred poveternostnými vplyvmi. U nás nájdete základné, vrchné ale aj protipožiarne nátery na všetky druhy dreva. Zateplůjete dom alebo potrebujete ošetriť betónovú stenu, či podlahu. Vyberte si zo širokej ponuky akrylátových, silikónových alebo latexových fasádnych farieb alebo špeciálne penetračné nátery a krycie farby na betón. Trápia vás v domácnosti trhliny a škáry? U nás si vyberiete aj tmely, lepidlá na rôzne povrchy ako drevo, kov, keramiku, ale aj pružné tmely, či tmely so špeciálnymi vlastnosťami.

Staviate alebo rekonštruujete dom, či byt? Príďte k nám, poradíme vám aké lepidlá a stavebné zmesi sú pre vás najlepšie. U nás nájdete jemné sadrové omietky rôznych hrúbok a tmely na sadrokartón značky Rigips. Ponúkame aj hydroizolačné stierky od výrobcu Soundal. V tejto kategórii nájdete kvalitné lepidlá na drevo od značky Duvilax, Pattex a Henkel. Ak potrebujete vyrovnať podlahu, môžete siahnuť po vyrovnávacích hmotách od značky Ceresit.

Zbavte sa nečistôt, škvŕn či vodného kameňa s overenou čistiacou chémiou do domácnosti od výrobcov ako Chemolak a Henkel. Okrem týchto značiek u nás nájdete aj ochranné prípravky na drevené parkety, reštaurátory nábytku pre tmavé aj svetlé drevo. Máme široký výber výrobkov od firmy HG, či už sa jedná o rôzne čističe na kožu, odstraňovače silikónu, pracie a bieliace prostriedky, odstraňovače škvŕn a odstraňovače hrdze v domácnosti. Ponúkame aj špeciálnu bazénovú chémiu pre úpravy bazénovej vody od značky Mastersil.


Doručujeme rýchlo, ale radi vám poradíme aj osobne v kamennej predajni na Mierovej 228 v Bratislave, kde môžete bez problémov zaparkovať. Zabezpečujeme miešanie interiérových farieb na mieru. U nás nájdete aj pomocné náradie pre remeselníkov, špachtle, hladidlá, zakrývací materiál aj ochranné pomôcky. Sme najväčší v Bratislave a máme 25 rokov skúseností. U nás si určite dobre vyberiete. 

Farlesk s.r.o., Mierová 228, Bratislava 82105, 0243191190, objednavky@farlesk.sk