Interiér

Oživte vašu domácnosť a vdýchnite život svojmu nábytku kriedovými farbami Vintro Chalk Paint. Ako na patinovanie nábytku a dreva? Návod si prečítate v článku.

Chcete svoj domov trochu zútulniť a zmodernizovať? Prípadne sa potrebujete raz a navždy zbaviť krivej steny a nerovností, ktoré ste roky zakrývali nábytkom či obrazmi? V tom prípade je tento článok presne pre vás. Dokonalé steny dosiahnete vďaka stierke. Ak máte čas, chuť a odvahu pustiť sa do stierkovania stien svojpomocne, poradíme vám ako na to.

Biela farba patrí k neutrálnym. Momentálne patrí k najpoužívanejším farbám v interiéri, ako aj exteriéri. Bielu farbu ľudské oko vníma v prípade, ak z daného smeru prichádza svetlo zo všetkých druhov farieb. Odtieň bielej farby je možné vytvoriť zo základných farieb červenej, zelenej a modrej. Práve na tieto farby je ľudské oko najcitlivejšie. Poradíme vám ako využiť bielu farbu v interiéri.

Máte radi pohodlie? V tom prípade je hnedá farba ako stvorená pre vás. Prečítajte si, aký význam zohráva v našom živote a ako ju elegantne zakomponovať do interiéru.

Ružová farba sa považuje za farbu pokoja, priateľstva, šťastia a pohody. Pozrite sa, do akých izieb sa hodí či s akými farbami vyčarí z miestnosti elegantný a luxusný priestor.

O vplyve farieb na človeka sa dočítate vo viacerých typoch literatúry. Venuje sa mu napríklad psychológia farieb aj feng šuej. Sú bežnou súčasťou nášho života, preto môžeme mať pocit, že na nás nemajú žiadny účinok.

Zelená farba upokojuje a navodzuje príjemné pocity. Ľudia, ktorí majú radi zelenú, sú vytrvalí a nezľaknú sa žiadnych prekážok. Rozmýšľate nad zelenou farbou? V tom prípade čítajte ďalej.

Pokiaľ steny nemaľujete profesionálne, zrejme sa vám zíde každá dobre mienená rada, ktorá pomôže pri výbere vhodnej interiérovej farby na steny. Spísali sme pre vás tie najdôležitejšie, ktoré potrebujete vedieť.

Existuje niekoľko druhov náterov, ktorými môžete ošetrovať drevené povrchy. Aj keď majú niekoľko spoločných vlastností, odlišujú sa najmä výsledným vzhľadom. Aby sme vám uľahčili výber vhodného prípravku, pripravili sme pre vás tohto sprievodcu.

Aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať, farba zohráva obrovskú úlohu pri vytváraní atmosféry miestnosti. Premýšľali ste niekedy nad tým, že sa vo svojej obývačke cítite chladno a chceli by ste to tam zútulniť? Jednoduchá pomoc. Zvoľte teplejšie farby, nakúpte niekoľko chlpatých vankúšov a vaša obývačka sa razom zmení na nepoznanie.

Patinovanie je technika, ktorá sa používa na docielenie “ošúchaného vzhľadu” materiálu. Chcete si vytvoriť vlastný, originálny patinovaný nábytok? Prečítajte si, ako na to.

Plánujete maľovať? Premýšľate nad možnými farebnými kombináciami? Nezabúdajte na odtiene sivej.

Farby laky Farlesk: eshop a predajňa s parkoviskom v Bratislave

Ponúkame kvalitné farby na steny, fasádu, drevo, kov alebo betón od známych výrobcov ako Chemolak, Dulux, Luxol, Primalex, Balakryl a mnohých ďalších. Viete, ako vybrať farbu na stenu? Mala by byť skvelou dekoráciou, ktorá vám bude robiť celý deň dobrú náladu, ale aj funkčným pomocníkom proti vlhkosti a plesniam. Obľúbený odtieň farby vám namiešame na mieru.

Objavte široký výber farieb na drevo. Ponúkame rôzne lazúry, laky a impregnačné nátery, ktoré vdýchnu drevu nový život a ochránia ho pred poveternostnými vplyvmi. U nás nájdete základné, vrchné ale aj protipožiarne nátery na všetky druhy dreva. Zateplůjete dom alebo potrebujete ošetriť betónovú stenu, či podlahu. Vyberte si zo širokej ponuky akrylátových, silikónových alebo latexových fasádnych farieb alebo špeciálne penetračné nátery a krycie farby na betón. Trápia vás v domácnosti trhliny a škáry? U nás si vyberiete aj tmely, lepidlá na rôzne povrchy ako drevo, kov, keramiku, ale aj pružné tmely, či tmely so špeciálnymi vlastnosťami.

Staviate alebo rekonštruujete dom, či byt? Príďte k nám, poradíme vám aké lepidlá a stavebné zmesi sú pre vás najlepšie. U nás nájdete jemné sadrové omietky rôznych hrúbok a tmely na sadrokartón značky Rigips. Ponúkame aj hydroizolačné stierky od výrobcu Soundal. V tejto kategórii nájdete kvalitné lepidlá na drevo od značky Duvilax, Pattex a Henkel. Ak potrebujete vyrovnať podlahu, môžete siahnuť po vyrovnávacích hmotách od značky Ceresit.

Zbavte sa nečistôt, škvŕn či vodného kameňa s overenou čistiacou chémiou do domácnosti od výrobcov ako Chemolak a Henkel. Okrem týchto značiek u nás nájdete aj ochranné prípravky na drevené parkety, reštaurátory nábytku pre tmavé aj svetlé drevo. Máme široký výber výrobkov od firmy HG, či už sa jedná o rôzne čističe na kožu, odstraňovače silikónu, pracie a bieliace prostriedky, odstraňovače škvŕn a odstraňovače hrdze v domácnosti. Ponúkame aj špeciálnu bazénovú chémiu pre úpravy bazénovej vody od značky Mastersil.


Doručujeme rýchlo, ale radi vám poradíme aj osobne v kamennej predajni na Mierovej 228 v Bratislave, kde môžete bez problémov zaparkovať. Zabezpečujeme miešanie interiérových farieb na mieru. U nás nájdete aj pomocné náradie pre remeselníkov, špachtle, hladidlá, zakrývací materiál aj ochranné pomôcky. Sme najväčší v Bratislave a máme 25 rokov skúseností. U nás si určite dobre vyberiete. 

Farlesk s.r.o., Mierová 228, Bratislava 82105, 0243191190, objednavky@farlesk.sk